3 voordelen van bamboe zeephouders
Bamboe zeephouder waterval

Bamboe zeephouders zien er niet alleen heel leuk uit, maar hebben ook nog een heleboel voordelen waarom de verontreinigende plastic-varianten snel de deur uit moeten. 

Geen verspilling

Ten eerste kan van een snel groeiende bamboeplant de gehele plant worden gebruikt, van blad, steel tot wortel. Er gaat dus niets verloren. Het blad wordt in Aziatische landen gegeten en ook gebruikt om manden of daken van te maken. De steel van bamboe wordt gebruikt om bijvoorbeeld mooie zeephouders van te maken in veel verschillende soorten en maten. De wortel wordt gebruikt in verschillende theesoorten en wordt toegepast in verschillende Aziatische geneeskunde methodes.  

Snel groeiende plant

De tweede reden is dat bamboe zeer snel groeit, waardoor het verhoudingsgewijs veel meer CO2 opneemt en veel meer zuurstof produceert dan andere planten. Bamboe produceert bijvoorbeeld tot wel 36% meer zuurstof dan tropische hardhout. Ook kan de bamboe plant tot wel 5 keer per jaar geoogst worden. 

Verschillende zeephouders mogelijk

De derde reden is dat er allemaal verschillende soorten zeephouders kunnen worden gemaakt van bamboe. Zo zijn er onze ronde zeephouders die perfect geschikt zijn voor onze shampoo bars. Maar zijn er ook verschillende soorten beschikbaar voor ons assortiment body bars. Door de natuurlijke uitstraling van de zeephouders staan ze in iedere badkamer. Maar ze misstaan zeker niet in de keuken als houder voor de vaste handzeep. 

De bamboe zeephouders hebben eigenlijk nog veel meer voordelen, maar dat zijn er gewoon te veel om op te noemen. Maar de bovengenoemde redenen hebben wel allemaal gemeen dat het beter is voor het milieu en voor de planeet als er een bamboe zeephouder wordt gebruikt van Eco-Company.

Zo draag je niet alleen bij aan een betere wereld, maar heb je zelf ook een leuke, mooie en moderne zeephouder. 

Denk Eco-logisch, denk Eco-Company!