Over Eco-Company

Wij – Frans en Sybren


Wij – Frans en Sybren – zijn twee jonge ondernemers en oud collega’s van elkaar. Enkele jaren geleden werkten we nauw samen, en later liepen we elkaar per toeval tegen het lijf. Wellicht is het toeval, maar de ontmoeting vond plaats in een duurzame supermarkt.


Na al die jaren was het leuk om elkaar weer te spreken. Naast de gebruikelijke zaken kwamen ook onze interesses ter spraken. We deelde een gezamenlijke verbazing: ‘wat kost het een moeite om ecologische gebruiksartikelen te kunnen vinden op één locatie’ Beiden waren we in de voorbije jaren blijkbaar steeds bewuster gaan leven. Erg leuk om elkaar weer te ontmoeten, en ook nog eens een gezamenlijke interesse te hebben ontwikkeld gedurende de tijd dat we elkaar niet gesproken hadden.


Tijdens deze ontmoeting ontstond het idee voor Eco-Company.


Wij genieten meer van het leven door ons te omringen met artikelen die een kleine impact hebben op onze natuur. Niet alleen op zakelijk gebied maar ook privé houden we hier rekening mee. Zo eten we zoveel mogelijk onbewerkt voedsel, en proberen we onze boodschappen indien mogelijk lokaal te doen of zelfs direct bij de boer. We hebben een eigen moestuin. Daarnaast pakken we vaker de fiets.


Wij willen er dolgraag voor zorgen dat ecologische artikelen voor iedereen toegankelijk en betaalbaar zijn.


Tijden veranderen en onze samenleving wordt steeds milieubewuster. Overal om ons heen zie je steeds meer initiatieven voor duurzame projecten. Ook artikelen worden steeds duurzamer, wat ons erg blij maakt. Maar toch kost het ons als bewuste consument nog steeds erg veel moeite om op een één plek een mooi en compleet aanbod in ecologisch verantwoorde artikelen te vinden. Met deze gedachte en uitgangspunt wordt in 2020 Eco-Company geboren.


Wij van Eco-Company houden de schakels tussen fabrikant en u als consument zo klein mogelijk. Wij vinden het bijvoorbeeld onnodig om een product meerdere malen te vervoeren naar tussenhandelaren en groothandels. Of om een product opnieuw te verpakken in een mooiere verpakking die toch weggegooid word. Dit heeft allemaal ook nog eens veel effect op het milieu.


Wij streven naar een zo’n klein mogelijke voetafdruk op onze planeet. Hierbij denken we aan duurzame productie, duurzaam transport en gerecycled verpakkingsmateriaal.

Plastic

Wij zijn tegen het overmatig gebruik van plastic. Uiteraard begrijpen we dat je in sommige situaties niet om plastic heen kunt. Gelukkig zijn er voldoende gerecyclede plastic-varianten die we hiervoor kunnen gebruiken.


Wij doen er alles aan om plasticgebruik zoveel mogelijk uit te sluiten uit het gehele proces van onze producten.

Bamboe

Bamboe wordt voor verschillende huishoudelijke producten gebruikt. Bamboe kan zowel gebruikt worden gadgets, kleding, meubels, muziekinstrumenten, papierproductie en bijna alle overige huishoudelijke producten. Dit maakt bamboe tot één van de meest gebruikte en veelzijdige planten op onze planeet.