Duurzaam douchen met shampoo bars

Je bent ze vast al wel een keer tegen gekomen. In een winkel of via een reclame op tv. De shampoo bar heeft een grote opkomst in Nederland. Er zijn echter wel een paar hele grote verschillen die ervoor zorgen dat het een duurzame bar is of een chemische bar.

Veel verkeerde shampoo bars op de markt

Helaas zijn er veel verkeerde bars op de markt gekomen. En hiervoor komen we toch weer bij de grote wereldwijd bekende merken terecht. Wat de reden is om z’n heerlijke bar niet milieuvriendelijk te maken is helaas onbekend. Maar ons inzicht is het net zo veel werk om het milieuvriendelijk te maken en kost het ook niet meer of minder. Hier denken de grote merken helaas anders over. Vaak kan je dit terugvinden in de ingrediëntenlijst. Hier zie je al snel palmolie, silicone, parabenen en Sodium Lauryl Sulfate (SLS).

Goede bars

Goede bars zijn er natuurlijk ook genoeg te vinden. Gewoon lekker natuurlijk en daardoor extra lekker. Vanuit de eerste onofficiële onderzoeken hoor je gelukkig ook dat deze nog langer meegaan dan de slechte shampoo bars. Het assortiment shampoo bars is snel gegroeid, dit is ook makkelijk te realiseren aangezien de formule relatief simpel is. Het enige wat wij nodig hebben is een natuurlijke geur of kruid, waardoor de shampoo niet alleen goed is voor je haar, maar ook nog een lekkere geur afgeeft. Wel zo lekker natuurlijk.

Verschillende geuren

Gelukkig zijn er niet alleen veel verschillende soorten eigenschappen, maar ook veel verschillende heerlijke geuren verkrijgbaar. Om maar even een paar heerlijke geuren te noemen, hebben we bijvoorbeeld: rozen, bosbes, houtskool, sinaasappel, lavendel, kokosnoot, argan olie etc. We kunnen nog wel even doorgaan aangezien we meer dan 30 verschillende geuren hebben gekozen voor onze shampoo bars.

Eerlijke prijs

De meeste bars hebben een prijs van maar € 5,95. Nu denk je natuurlijk: “Ik haal shampoo in een fles voor 2 euro per stuk. Dat is veel voordeliger.” Op het eerste gezicht lijkt dat inderdaad ook zo. Nu is het alleen zo dat je uit een gemiddelde fles 16 t/m 20 wasbeurten kunt halen. Uit een shampoo bar van Eco-Company kun je gemiddeld 50 t/m 60 wasbeurten halen. Driemaal zo veel en ook driemaal zo duur. Eigenlijk is een bar dus net zo prijzig als een “gewone” shampoo. Alleen is het gevoel wat je krijgt met een bar wel een stuk beter. Geen plastic, geen geklieder. Nu gaven we aan het begin aan dat de meeste bars € 5,95 kosten. Er zijn namelijk al bars verkrijgbaar vanaf € 2,99! Ja echt waar. En er zijn altijd 5 verschillende geuren die deze super voordelige prijs hebben.

Duurzaam douchen is dus niet alleen zeer goed, maar het kan bij Eco-Company ook nog eens super voordelig!