Hoe vaak moet ik een scheermes mesje vervangen?

Dit is een vraag die wij vaak te horen krijgen. Er is alleen niet een simpel antwoord hierop te geven zonder wat extra informatie. Het heeft namelijk niet alleen met de kwaliteit van de mesjes te maken maar ook met de manier waarop je ze bewaard. Ik zal hieronder wat informatie geven over de manier waarop dienen te worden en wat verstandig is en ook wat juist niet verstandig is om te doen.

Gebruik van de scheermesjes

Veel mensen scheren zichzelf een keer in de week. de overige grote groep geeft aan dit 2 keer in de maand te doen. Voor de mensen die zich elke week scheren is het het beste om na 10 scheerbeurten het mesje te vervangen. Na het scheren is het belangrijk om het mesje goed af te spoelen. Hierbij moet wel aangegeven worden dat je je scheermes na iedere scheerbeurt goed droog maakt. Met name het droogmaken is belangrijk zodat de mesjes scherp blijven. Er zijn veel bekende merken die aangeven dat de mesje een maand kunnen meegaan. Hierbij wordt echter niet verteld hoe vaak je er dan ook werkelijk goed mee kan scheren. Vaak wordt over essentiële informatie niet gesproken waardoor het lijkt alsof het mesje nog beter is.

Wanneer is je mesje bot

Dit kan je het beste zelf beoordelen. lijkt het alsof je haartjes eruit worden getrokken of krijg je irritatie na het scheren? Dan is je mesje aan vervanging toe. Mesjes worden sneller bot in een vochtige ruimte. Lastig aangezien bijna iedereen zich scheert in de badkamer. Hierdoor is het verstandig het mesje niet neer te leggen maar rechtop te laten staan. Hierdoor krijg je bij ons bij het scheerset ook de standaard. Deze is niet alleen mooi om te zien maar dus ook heel effectief voor het langer meegaan van de scheermesjes. 

Te vaak scheren

Als je jezelf te vaak scheert kan het zijn dat je een irriterende huid krijgt. Vaak kan je dit herkennen aan de rode bobbels. mocht het erger worden kan het zelfs gaan ontsteken. Vaak geeft dit een jeukerig gevoel. Het beste is om je ook niet iedere dag te scheren. Als je je om de 3 dagen scheert is het meer dan genoeg en voorkom je de meeste irritaties.

Zijn scheermesjes duur?

mensen die zich vaak scheren met de bekende merken weten dat scheermesjes erg duur zijn. Hier zit ook het winstmodel van deze merken. De ontwikkeling van de mesjes zelf is al zo geautomatiseerd dat de kosten hiervan relatief laag zijn. Kijk maar naar onze mesjes die zijn al snel de helft goedkoper en gaan net zo lang mee. Dit heeft puur te maken met de koppeling die deze merken op het scheermes heeft zitten. Alleen dat merk scheermes past erop. Zelfs al zou u bij ons een bamboe scheermes inclusief 4 scheermesjes kopen en daar nog los 2 maal een set van 4 mesjes bij kopen bent u nog goedkoper uit dan 8 vervangingsmesjes van het bekendste merk. Zelfs het complete scheerset bij ons kost minder dan een handvat incl mesjes bij hetzelfde bekende merk. Zijn scheermesjes dus duur? dat is afhankelijk waar je ze koopt.