Hoe kan je een duurzame douche nemen?
Douche spons Loofah ovaal

Bij een duurzame douche denkt bijna iedereen aan de waterbespaar douchkop. Korter douchen om water te besparen en zet de temperatuur van het water zo laag mogelijk. Dit zijn bekende tips. Maar wist je dat je ook op andere manieren een duurzame douche kunt nemen. Denk eens aan de shampoo en de washand die je gebruikt. Deze bevatten chemicaliën en andere ingrediënten die niet goed of gewoon slecht zijn voor het milieu. Wij hebben hiervoor de oplossing: duurzame douchesponzen.

Gebruik duurzame douchesponzen

Gelukkig hebben we veel duurzame douchesponzen in ons assortiment die we zorgvuldig hebben samengesteld voor verschillende huidtypes. Zo is er bijvoorbeeld:

 • Loofah douche spons rond
  Deze spons is expres klein gemaakt, zodat je er niet te veel druk mee kan zetten op je gevoelige huid.
 • Luxe Loofah douche spons
  Extra dik ontworpen om de drukvermindering tegen te gaan. Ook voor de gevoelige huid.
 • Bath glove washand sisal
  Makkelijk te hanteren voor snel gebruik om alles goed te scrubben/wassen. Voor alle huidtype geschikt.
 • Jute douche spons
  Spons van handgrote met een wat ruwere voorzijde om de huid goed te kunnen schoonmaken. Voor mensen met een gemiddeld harde huid.
 • Sisal douche spons
  Spons gemaakt voor de scrub liefhebber. Een ruwe voorzijde die ervoor zorgt dat je lekker kan scrubben.

Duurzaam of niet?

Hier is het antwoord heel simpel op: ja! Alle bovenstaande sponzen zijn geheel gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Om een klein voorbeeld te geven pakken we even de bovenste spons erbij. De Loofah douche spons rond. Loofah komt van de Luffa plant wat weer familie is van de komkommer. Deze plant is zeer snel groeien en absorbeert CO2 als deze groeit. Als de vrucht rijp is ontwikkelen hierin vezels die als ze eenmaal gedroogd zijn perfect zijn om te reinigen en te scrubben. Alle zaden worden verwijderd en kunnen weer gebruikt worden om nieuwe toekomstige sponzen te worden.

Overige tips om duurzaam te douchen

Denk hierbij bijvoorbeeld aan onze shampoo bars. Ze zijn er al in meer dan 25 verschillende heerlijke geuren en kleuren. Lees meer over onze shampoo bars, of lees onze blog over duurzaam douchen met shampoo bars.