Afwasspons Loofah

2,95

Deze ecologisch verantwoorde spons wordt gemaakt van de vrucht die afkomstig is van de Luffa plant. De typerende structuur van de vrucht (sponskomkommer) is uitermate geschikt als natuurlijk alternatief op de welbekende kunststof schuurspons.

Artikelnummer: EK002 Categorieën: ,

Loofah plantaardige afwasspons

Deze ecologisch verantwoorde spons wordt gemaakt van de vrucht die afkomstig is van de Luffa plant. De typerende structuur van de vrucht (sponskomkommer) is uitermate geschikt als natuurlijk alternatief op de welbekende kunststof schuurspons.

Voordelen

  • 100% natuurlijk
  • biologisch afbreekbaar
  • herbruikbaar
  • vegan
  • draagt bij aan een plasticvrij leven

Details

  • 500% water absorptie
  • breedte: 5 cm
  • lengte: 10 cm

Hoe werkt de spons?

Een nieuwe Loofah spons is erg plat. Door deze te bevochtigen met lauw/warm water zal deze uitzetten en het uiterlijk van een ‘spons’ aannemen. Je kunt deze spons uitstekend gebruiken in combinatie met afwasmiddel en warm water. Na gebruik spoel je de spons goed uit en hang je deze te drogen aan de handige ophang lus die zich aan de spons bevindt. De structuur van de Luffa vrucht geeft deze natuurlijke vervanger voor de plastic variant een schurende niet krassende werking.

Oorsprong en verwerking:

Deze sponzen worden gemaakt van de vrucht van de Luffa plant, deze vindt zijn herkomst uit de komkommerfamilie. De plant is snelgroeiend en absorbeert CO2 als deze groeit. Als de vrucht rijp is ontwikkelen hierin vezels die als ze eenmaal gedroogd zijn perfect zijn om te reinigen en te scrubben. De vruchten worden geoogst, geschild, zaden verwijdert, gedroogd en gesneden dit word allemaal met de hand gedaan. Hierna wordt dit tot spons verwerkt zoals ze door ons worden aangeboden.

Naast deze standaard loofah afwasspons hebben we ook een luxe loofah/cellulose versie in ons assortiment.

Helpt u mee aan een plasticvrije wereld? ‘there is no planet B’

Waarom een loofah afwasspons?

Iedereen heeft afwas. En of je nou een vaatwasmachine of een gootsteen heb je komt er niet onderuit om een afwassponsje of een schuurspons in huis te hebben. Dus voor alle mensen hebben we nu een geweldige 100% biologisch alternatief. Deze vegan spons voelt hard aan maar wanneer je hem nat maakt zal deze opzwellen en zachter worden zodat het flexibel genoeg is om elke mok of glas schoon te maken.

De oorsprong van loofah komt uit de tropen over de hele wereld. Als de plant nog jong is wordt de vrucht gegeten net als de augurk en de komkommer. De volwassen plant krijgt een zure smaak waardoor deze niet meer wordt gegeten en in veel landen gebruikt wordt als scrub spons tijdens het wassen. Deze scrub spons is afgekeken door de Britten en zo is de afwasspons naar Europa gekomen.

Afmetingen 10 × 5 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Afwasspons Loofah” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *