Waarom is een bamboe haarborstel goed voor je haar?

Er zijn verschillende redenen waarom een bamboe haarbostel goed is voor je haar.

Omdat er best vaak onwaarheden worden verteld en je hierdoor het overzicht nog wel is kwijt kan raken heb ik de belangrijkste voordelen overzichtelijk op een rij gezet. daaronder zal ik verder ingaan op deze goede eigenschappen. Daarna gaan we dieper in op de verschillende maten van haarborstels en de voor en nadelen van verschillende maten.

  • Duurzaamheid
  • Massage van de hoofdhuid
  • Zero plastic (bijdrage aan een plasticvrij alternatief) 
  • Recyclebaar 

Duurzaamheid:

Uiteraard is deze bamboe haarborstel duurzaam. Kijk alleen maar even naar de producten die nodig zijn om deze haarborstel te maken. (natuurlijk) Rubber, hout en bamboe. Het rubber is afkomstig van de “Hevea Brasiliensis” beter bekend als de rubberboom. Dit rubber wordt gebruikt in het bolle gedeelte waar de kampennen uitkomen. Dit rubber zorgt ervoor de de hoofdhuid goed wordt gemasseerd maar hierover later meer. Het hout wordt gebruikt om het handvat van te maken zodat het makkelijk in de hand ligt en lang mee kan gaan. Het bamboe wordt gebruikt voor de kan pennen. Deze hebben aan de borstel zijde een bolle kant om niet scherp tegen de hoofdhuid aan te steken. 

Massage van de hoofdhuid:

In het voorgaande gedeelte ben ik er al even over begonnen. de hoofdhuid is een zeer belangrijk gedeelte voor de kwaliteit van het haar. Onze haarborstel zorgt ervoor dat de hoofdhuid wordt gestreeld waardoor de haarzakjes zachtjes worden gemasseerd. Het voordeel hiervan is dat de haarzakjes optimaal hun werk kunnen doen en dat is gezond mooi haar laten groeien. Ook is de borstel zo samengesteld dat de borstelharen op de juiste afstand van elkaar vandaan staan. hierdoor wordt het haar op de juiste manier gekamt waardoor eventuele klitten en oneffenheden snel en pijnloos worden weggevaagd.

Zero plastic:

Zoals je in de bovenstaande tekst al hebt kunnen lezen is deze borstel geen plastic bevat. Iedere nederlander gebruikt ieder jaar 1500 stuks plastic per jaar. haarborstels zitten hier eigenlijk altijd bij inbegrepen. Gemiddeld heeft iedereen 3 haarborstels. vaak breken de plastic haarborstels bij het handvat. Dit is logische aangezien de plastic haarborstels vaak uit verschillende elementen bestaat. Dit is niet het geval bij onze houten haarborstels. Deze bestaan uit 1 element. Hierdoor zullen onze haarborstels niet breken. 

Recyclebaar:

Uiteraard zijn onze haarborstels ook duurzaam, van het handvat tot en met de haarkammen. Vaak wordt duurzaam verkeerd opgevat. Duurzaam staat namelijk voor het productie en ontwikkelingsproces. En dat dit proces geen nadelige gevolgen heeft voor de volgende generatie. Dit is de bedoeling van duurzame producten en daar draagt Eco-Company graag aan bij. 

Verschil in maten:

Wij van Eco-Company hebben 2 verschillende maten borstels. Dit heeft een hele simpele reden. Uit wereldwijd onderzoek is meerdere malen gebleken dat als je kort haar hebt je het best een kleinere borstel kan gebruiken. Dit geldt ook voor dun haar. Een kleinere borstel geeft minder weerstand voor het haar waardoor de kans op haaruitval minder is. Voor lang en stevig maakt het eigenlijk niet uit welk type haarborstel je gebruikt. In de praktijk wordt echter vaak aangegeven dat een grotere borstel makkelijker is. Gewoon omdat je dan sneller klaar bent. 

Vorm van de borstel:

Over de verschillende vormen hoeven we het niet heel lang te hebben. Dit maakt voor de hoofdhuid geen enkel verschil. Dit heeft puur te maken met wat je persoonlijk het beste vindt. Gelukkig hebben wij bij Eco-Company niet alleen 2 verschillende maten, maar ook 2 verschillende vormen. Ovaal en Rechthoekig. Dit zijn de 2 meest gekozen vormen. Ook hebben we nog verschillende kleuren zodat je ook de keuze kan maken tussen bruin, wit en zwart. 

Samengevat hebben wij een mooie duurzame haarborstel voor iedereen die net dat beetje extra aandacht geeft aan zijn of haar haar.