Douche spons ovaal plantaardig (katoen/loofah)

9,95

De douche spons wordt gemaakt van sisal dat wordt gewonnen uit de bladeren van plantensoorten die tot het geslacht Agave behoren. door de structuur van sisal geeft dit nadat dit is verwerkt tot spons een zeer ligt schurende reinigende werking.

Artikelnummer: BODY023 Categorieën: ,

Deluxe ovale plantaardige douche spons katoen/loofah

De douche spons wordt gemaakt van loofah dat wordt gewonnen uit de bladeren van plantensoorten die tot het geslacht Agave behoren. door de structuur van sisal geeft dit nadat dit is verwerkt tot spons een zeer ligt schurende reinigende werking.

Voordelen

  • 100% natuurlijk
  • biologisch afbreekbaar
  • herbruikbaar
  • vegan
  • verwijdert dode huidcellen
  • draagt bij aan een plasticvrij leven

Details

  • breedte: 10 cm
  • lengte: 14,5 cm
  • dikte: 5 cm
  • 1 zijde katoen 1 zijde sisal

Hoe werkt de spons?

Een nieuwe loofah douche spons kan wat ruw aanvoelen. Door deze te bevochtigen met lauw/warm water zal deze soepel en heerlijk zacht worden. Tevens kan een nieuwe spons een lichte plantaardig olie achtige geur bevatten. Dit is totaal niet schadelijk en geeft geen geur af. Je kunt deze spons uitstekend gebruiken in combinatie met douchegel of nog beter een milieuvriendelijke body bar. Na gebruik spoel je de spons goed uit en hang je deze te drogen. De structuur van sisal geeft deze natuurlijke spons een licht scrubbende werking. Het verwijdert dode huidcellen en zorgt bij langdurig gebruik voor een heerlijke zachte huid.

Je kunt deze spons in de wasmachine reinigen (maximaal 40 graden), Wij raden aan om deze op natuurlijke wijze te laten drogen.

Is sisal 100% natuurlijk

Ja, sisal is afkomstig van de Agavefamilie. Hiervan zijn 2 verschillende soorten. Een Mexicaanse Agave sisalana en de “gewone” Agave sisalana. Deze laatste komt ook veel voor in Nederland en veel mensen zien deze van oorsprong tropische plant graag in de tuin staan als aankleding van hun border. In 1910 kwam in Noord-Amerika de landbouwmechanica op gang en in deze sector werd sisal vaak gebruikt als om touw van te maken. Ook borstels en vloerbedekking konden gemaakt worden van deze 100 natuurlijke tropische vezel. Veel eerder nog gebruikte de Mexicaanse bevolking de sisal plant al om borstels van te maken om de paarden mee schoon te maken. Deze borstels werden later in aangepaste vorm ook gebruikt tijdens het wassen.

Handig

Vanwege de lus aan de achterzijde is de bad spons makkelijk in gebruik en is hij voor veel mensen niet meer weg te denken uit de badkamer. Omdat de spons vaak langer meegaat dan de “vervuilende” sponzen is de keuze vaak snel gemaakt als er een goede douche spons gekocht moet worden. Knijp na gebruik de spons goed uit zodat je zo lang mogelijk van het gemak van de katoenen sisal spons kunt genieten

Afmetingen 14,5 × 10 × 15 cm
hardheidsgraad douchesponzen

Zacht

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Douche spons ovaal plantaardig (katoen/loofah)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *