Douche spons Loofah ovaal

7,95

De plantaardige douche spons van Eco-Company is gemaakt van Loofah en is een biologisch en duurzaam product.

Artikelnummer: EB004 Categorieën: , , ,

Loofah plantaardige douche spons

De douche spons van Loofah, ook wel Loofah spons genoemd, is een ecologisch verantwoorde douche spons en wordt gemaakt van de vrucht die afkomstig is van de Luffa plant. De vrucht van deze plant heeft een typerende structuur en is uitermate geschikt om als spons te gebruiken. Een andere benaming voor deze bijzondere vrucht is Sponskomkommervrucht of sponscourgette. Een fijn product voor jouw huid en onder de douche te gebruiken. Help onze planeet ook een handje door de aanschaf van natuurlijke producten zoals deze Loofah spons.

Voordelen

  • 100% natuurlijk
  • biologisch afbreekbaar
  • herbruikbaar
  • vegan
  • verwijdert dode huidcellen
  • draagt bij aan een plasticvrij leven

Details

  • lengte: 16 cm
  • breedte: 11 cm
  • 1 zijde katoen 1 zijde loofah

Hoe werkt de Loofah spons?

Een nieuwe Loofah douche spons is vrij plat. Door de spons te bevochtigen met lauw warm water zal deze uitzetten en het uiterlijk van een ‘spons’ aannemen. U kunt deze spons uitstekend gebruiken in combinatie met douchegel of nog beter een milieuvriendelijke shampoo bar. Na gebruik spoelt u de spons goed uit en hangt u deze te drogen. De structuur van de Luffa vrucht geeft deze natuurlijke douche spons een scrubbende werking. Het verwijdert dode huidcellen en zorgt bij langdurig gebruik voor een heerlijke zachte huid. U kunt deze spons in de wasmachine reinigen (maximaal 40 graden), Wij raden aan om deze op natuurlijke wijze te laten drogen.

Oorsprong en verwerking

Deze sponzen worden gemaakt van de vrucht van de Luffa plant en komen uit de komkommerfamilie. De plant is snelgroeiend en absorbeert CO2 als deze groeit. Als de vrucht rijp is ontwikkelen hierin vezels die als ze eenmaal gedroogd zijn perfect zijn om te reinigen en te scrubben. De vruchten worden geoogst, geschild, zaden verwijdert, gedroogd en gesneden. Dit wordt allemaal met de hand gedaan. Hierna wordt dit in combinatie met biokatoen tot een spons verwerkt, zoals ze door ons worden aangeboden.

Helpt u mee aan een plasticvrije wereld? ‘Nature is our mother’

Waarom een Loofah douche spons?

We douchen of wassen onszelf allemaal wel een aantal keren in de week. Niks is prettiger dan een gladde en gezonde huid. Kies daarom voor een Loofah spons en verwen uw huid. Met dit product draagt u ook nog eens een steentje bij aan het milieu. Win Win dus! Het is fantastisch dat we een natuurlijk product hebben gevonden die de plastic en kunststof sponsjes, die niet duurzaam en recyclebaar zijn, vervangt.

De washand van Loofah, de voordelen

De huid is een gevoelig onderdeel van het lichaam. Het is ook het eerste wat direct met de buitenlucht en andere prikkels in aanraking komt. Hierdoor is het belangrijk dat de huid zeer goed wordt verzorgd. In West-Europa lopen we voorop in hygiëne en dit is direct zichtbaar in de levensverwachting. Aangezien de huid een kwetsbaar orgaan is van het lichaam is het verstandig hier verzorgt en met aandacht mee om te gaan. Hiervoor wordt de washand van Loofah gebruikt. Deze zorgt voor extra verfijnde aandacht voor de huid en heeft als voordelen dat het minder vermoeiend, pijnlijk en droog is voor de huid. Samen met een 100% natuurlijke zeep is het verzorgen van de huid een feest voor het lichaam. Een verzorgd lichaam zorgt voor frisheid waardoor ook stress kan worden verminderd.

Bestel uw ecologische producten bij Eco-Company

Bij Eco-Company kunt u terecht voor natuurlijke en duurzame producten. Naast onze Loofah spons, hebben we ook de 100% natuurlijk shampoo bar en een bamboo haarborstel. Neem gerust contact met ons op voor wanneer u vragen heeft over het product dat u wilt aanschaffen.

Afmetingen 16 × 11 cm
hardheidsgraad douchesponzen

Zacht

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Douche spons Loofah ovaal” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *