Douche spons Loofah ovaal
Douche spons Loofah ovaal

4,95

4,95

Douche spons Loofah ovaal

4,95

Deze ecologisch verantwoorde douche spons wordt gemaakt van de vrucht die afkomstig is van de Luffa plant. De typerende structuur van de vrucht (sponskomkommer) is uitermate geschikt om als spons te fungeren.

Artikelnummer: EB004 Categorieën: , ,

Beschrijving

Sisal plantaardige rugscrubber/douche spons

Deze ecologisch verantwoorde douche spons wordt gemaakt van de vrucht die afkomstig is van de Luffa plant. De typerende structuur van de vrucht (sponskomkommer) is uitermate geschikt om als spons te fungeren.

Voordelen

  • 100% natuurlijk
  • biologisch afbreekbaar
  • herbruikbaar
  • vegan
  • verwijdert dode huidcellen
  • draagt bij aan een plasticvrij leven

Details

  • lengte: 16 cm
  • breedte: 11 cm
  • 1 zijde katoen 1 zijde loofah

Hoe werkt de spons?

Een nieuwe Loofah douche spons is vrij plat. Door deze te bevochtigen met lauw/warm water zal deze uitzetten en het uiterlijk van een ‘spons’ aannemen. U kunt deze spons uitstekend gebruiken in combinatie met douchegel of nog beter een milieuvriendelijke shampoo bar. Na gebruik spoelt u de spons goed uit en hangt u deze te drogen. De structuur van de Luffa vrucht geeft deze natuurlijke douche spons een scrubbende werking. het verwijdert dode huidcellen en zorgt bij langdurig gebruik voor een heerlijke zachte huid.

U kunt deze spons in de wasmachine reinigen (maximaal 40 graden), Wij raden aan om deze op natuurlijke wijze te laten drogen.

Oorsprong en verwerking:

Deze sponzen worden gemaakt van de vrucht van de Luffa plant, deze vindt zijn herkomst uit de komkommerfamilie. De plant is snelgroeiend en absorbeert CO2 als deze groeit. Als de vrucht rijp is ontwikkelen hierin vezels die als ze eenmaal gedroogd zijn perfect zijn om te reinigen en te scrubben. De vruchten worden geoogst, geschild, zaden verwijdert, gedroogd en gesneden dit wordt allemaal met de hand gedaan. Hierna wordt dit in combinatie met biokatoen tot spons verwerkt zoals ze door ons worden aangeboden.

Help je mee aan een plasticvrije wereld? ‘Nature is our mother’

Voordelen van de washand

De huid is een gevoelig onderdeel van het lichaam. Het is ook het eerste wat direct met de buitenlucht en andere prikkels in aanraking komt. Hierdoor is het belangrijk dat de huid zeer goed wordt verzorgt. In West-Europa lopen we voorop in hygiëne en dit is direct zichtbaar in de levensverwachting. Aangezien de huid een kwetsbaar orgaan is van het lichaam is het verstandig hier verzorgt en met aandacht mee om te gaan.

Hiervoor is de washand. Deze zorgt voor extra verfijnde aandacht voor de huid en heeft als voordelen dat het minder vermoeiend, pijnlijk en droog is voor de huid. Samen met een 100% natuurlijke zeep is het verzorgen van de huid een feest voor het lichaam. Een verzorgd lichaam zorgt voor frisheid waardoor ook stress kan worden verminderd.

Extra informatie

Afmetingen 16 × 11 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Douche spons Loofah ovaal” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.