Voor 12 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Bij besteding vanaf € 25,- betaalt u geen verzendkosten

Onze verzenddozen zijn van 100% gerecycled materiaal

Ethisch geproduceerd en van de hoogste kwaliteit

Herbruikbare afwassponzen

 

Afwassponzen

Ben je op zoek naar natuurvriendelijke afwassponzen? Deze schaf je aan bij Eco-Company. Wij bieden diverse afwassponzen aan, die geproduceerd zijn op een natuurvriendelijke wijze. Tevens dragen deze sponzen niet bij aan microplasticvervuiling en grondstoffenverspilling. De sponzen zijn geheel natuurlijk afbreekbaar en je kunt ze ook een tijd hergebruiken. Met het gebruik van deze afwasspons, draag je bij aan een leven zonder plastic.

Afwassponzen zonder plastic

Onze afwassponzen zijn milieuvriendelijk doordat ze gemaakt worden van natuurlijk materiaal. De spons lijkt vrij klein en plat, maar als je deze nat maakt zal de spons uitzetten. De sponzen zijn goed te gebruiken in combinatie met afwasmiddel en warm water. Hang na gebruik de spons goed te drogen aan de lus die aan de spons zit. Een bijkomend voordeel is dat deze sponzen niet krassen.

Waarom een afwasspons van Eco-Company?

  • 100% plastic vrij
  • 100% biologisch afbreekbaar
  • Vegan
  • Herbruikbaar
  • Milieuvriendelijk
  • Recyclebaar
  • Draagt bij aan een plastic vrij leven

Afwassponzen van de Luffa plant

Onze afwassponzen worden gemaakt van een vrucht die afkomstig is van de Luffa plant. Deze vrucht heeft een structuur die sponskomkommer genoemd. De plant is ook afkomstig uit de komkommerfamilie. De plant groeit zeer snel en absorbeert CO2. Hierdoor is de spons op meerdere manieren milieuvriendelijk. Zodra de vrucht rijp is, wordt deze geoogst en geschild. De zaden worden vervolgens verwijderd zodat de vrucht gedroogd kan worden. Daarna wordt hij Deze spons is een uitstekend alternatief op de kunststof schuurspons, die zeer bekend is in de maatschappij.

Het verschil met een gewone afwasspons

Er zit uiteraard een verschil in een biologisch afbreekbare spons en een kunststof schuurspons. Dit is namelijk de cellulose. De biologische spons heeft als kenmerk dat hij zeer elastisch is. De cellulose zorgt ervoor dat er veel vocht geabsorbeerd kan worden, zonder dat de eigenschappen van de cellen veranderen. Tevens kan deze spons een hoge weerstand weerstaan, zodat de spons fijn in de hand ligt. Cellulose komt voor in bijna elke plant op aarde, en is het meest voorkomende natuurlijke polymeer dat er op deze planeet te vinden is.

Verschillende soorten Loofah sponzen

Wij bieden verschillende soorten Loofah sponzen. Dit zijn de afwasspons met cellulose en de kleinere afwasspons waarvan er twee stuks geleverd worden. Met de kleinere afwassponzen kun je gemakkelijk glazen en mokken afwassen. Kies voor de spons waarvan jij denkt dat hij het meeste past bij waar jij hem voor nodig hebt in de keuken, en geniet van het feit dat je milieuvriendelijk werkt.

Bestel direct jouw spons

Heb je een afwasspons gekozen om bijvoorbeeld je Kokosnoot schaaltjes mee schoon te maken? Plaats dan direct een bestelling! Als je voor 12 uur een bestelling plaatst, wordt die dezelfde dag nog verzonden. Bij bestellingen boven de 25 euro betaal je geen verzendkosten. Heb je nog vragen? Neem gerust contact op via de contactpagina.